“Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod.”
Toni Morrison, Nobel-díjas író

2017. febr. 15.

Az farsangi mulatságra

Hosszas faggatózás után a gyerek Aranyhaj szeretett volna lenni a farsangon, ha Aranyhaj kis állatkáját is elkészítem neki. Ami egy

kaméleon.
Szerencsére, van youtube-minta hozzá.Nagyjából vakon horgoltam, a telefonomon nehezebb a youtube-ot használnom, nem tudtam az angol-feliratot megnézni. 
A horgolás menete: 
36 szemes gömb a feje, 12 szemig fogyasztottam a nyakhoz, ami 2 soros. Utána a törzse megint 36 szemes, 4-5 sorral hosszabb, mint a fej (nem számoltam, plusz nem is sorjelölőzöm, a spirális szerkesztésnél szerintem nem szükséges), utána a két oldalán 1-1 szemet, illetve a hátán fogyasztottam soronként 3-3 szemet az utolsó 9-ig. A farkánál megcsináltam a feltekerős részt. Egyik sor rp, a másikban a felső 4 szem kúszószem, a többi rp. De használat közben ugyanúgy kitekeredik, nem kunkorodik, hanem csavarodik- úgyhogy mindegy lett volna. Olyan hosszú, hogy jól mutasson feltekerve. Pár sornyit horgoltam, majd fogyasztva csökkentettem le egy szemre és ráhurkoltam.
Közben varrtam a szemeket, a lábakat és a tarajokat, illetve a szűkítésnél kitömtük a fejet és a törzset. A farkát nem kell. A szem: 1 sor fekete, 1 sor zöld minden szembe 2 rp, 2 sor fehér, nem szaporítva. A fehérrel a szálcserekor átöltöttem a pupillát. Kitömtem és a fej oldalára varrtam, a szájtól feljebb. A szája feketével láncszemsor összecsippentve a közepétől 2 sornyira. A fején a taraj szintén összecsippentve láncszemsorral. A lábakat alulról készítettem, 6rp, 12 rp, majd külső hurokba *rp, fp, ugyanoda p, p, ugyanoda fp* 4-szer, utána a hátsó hurokban a 2-3-at összekötve 8 szemre fogyasztottam, majd 32 rp és kitömtem. A hátán lévő taraj a tetejét összeöltve készült.
Részletek:
A talpacskája.

A szája elölről. Felülről horgoltam össze az összecsippentett anyagot.

A száj oldalról, a szem elhelyezkedése.

A taraja. Holbein öltéssel csináltam: oda-vissza öltve ugyanabban a sávban.

A taraja a másik oldalról.

A háta, a hátán.

A háta a színén. Ez a taraj horgolt.

Farok-kerekítés.

Mini-dínó

Felülnézet

Oldalnézete

Feldobta a pacskert.
Érdemes belevágni, 2 órás az egész! A sorrendet érdemes betartani: szemek, lábak először, utána a test, folyamatosan tömni, a nyaka szűkítése előtt és a farka szűkítése előtt.

A facebookon már szerepelt, a mintaleírást kérésre írtam le.

0 comments:

Megjegyzés küldése