“Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod.”
Toni Morrison, Nobel-díjas író

2011. febr. 11.

Tarkabarka női zokni

Az ígéret szép szó:


A férfizoknihoz két gombolyag fonalat vettünk (100g), de nem használtam fel az összeset, így készült vele egy kisebb lyukmintás darab. A lyukminta-tervem:


38-39-es lábra.

Ismét ugyanazokkal az eszközökkel dolgoztam: 3-as tű és feltűnő színű segédszálak.

2*8 szemre kezdem JB csodás módszerével, a magic loop technikát alkalmazva. Minden második sorban szaporítok 4-4 szemet addig, míg 40 szem nem lesz. Ekkor a felső 20 szemet az alábbi mintával folytatom, az alsó 20 szemet harisnyakötéssel. Az 50. sorban fordul: itt segédtűre veszem az alsó 20 szemet, felszedek 2*20 szemet és folytatom immár az egészet a lyukmintával. Egyszer ismétlem teljesen, majd a 20. sorig kötök úgy ahogy eddig is, de innen már patent kötéssel folytatom az átló fölött, nem kezdek el újabb lyukakat. A 24. sor után még 10 sort kötök a patenttel és leláncolom úgy, hogy minden szem közé horgolok két-két láncszemet.

Az álló a sima, a fektetett a fordított, a karika a ráhajtás, az összekötéseket értelemszerűen arra döntöm, amerre az ábra mutat, a hármasoknál a két külső van felül, a középső szem kerül legalulra

Ha megint elkészíteném, akkor 2*9 szemmel kezdeném, 42 szemre szaporítanám, a lyukminta ismétlődései közé kötnék 1-1 fordított vagy sima szemű oszlopot is és kötnék bele sarokmagasítást is - ez nagyon hiányzik nekem, hozzászoktam és a zokni is szebben kifeszülne a lábamon vele. És inkább elvarrnám a szálat, mint horgolnám.

A páros:


És a fonál elfogyott...

Áááá csak ez, nem az összes!

1 megjegyzés: