“Ha egy könyvet igazán el akarsz olvasni, de még nem írták meg, akkor neked kell megírnod.”
Toni Morrison, Nobel-díjas író

2010. márc. 5.

A kendőkötésről

a tapasztalataim:
 • a magyar blogokat olvasva azt hittem, hogy egy kendő elkészítése bonyolult és időigényes. Mindenkit megnyugtatok, nem igaz. Kb. tíz órába tellett az elkészítése, ez két délután volt. (Összehasonlítás végett: ennyi időbe került a két bögremelegítő is...) Nem igényelt folyamatos számolást, mert a minta adta magát. Egyedül a 3. tábla első három lyukas sorára, illetve a széle első sorára kellett koncentrálni. Szóval egy pulóver elkészítéséhez képest gyerekjáték volt... (Nem használtam semmilyen jelölőt, teljesen szükségtelen.)
 • a minta-indításkor érdemes duplán számolni. A szélét ténylegesen 3* bontottam vissza, mire rájöttem erre az igazságra.
 • Nem annyira meleg, de nyakmelegítésre kiváló lesz.

3 megjegyzés:

 1. Úgy érzem ez a bejegyzés az én megnyugtatásomra íródott! Köszönöm :)
  Rengeteg szebbnél-szebb kendőt láttam már a blogokon és tényleg az volt az érzésem, nekem erre sosem lesz időm. Így dőlnek meg a hoaxok ;) :D

  VálaszTörlés
 2. Szívesen.
  Bár mindenképpen hozzátartozik az az igazsághoz, hogy van egyben napi 5-6 órám. Ha ennyi nem is kell, de 1-2 óra mindenképp. Akkor számoltam el a mintát, mikor 10-20 perceket figyeltem a kötésre.
  Másrészt eleve nem nagy anyagigényű mintát választottam, ez a minta eredetileg cca.435 méter anyagot írt (és nagyjából annyi is volt - nem mértem le, de gombolyagból kb. annyi fogyott) és nem 900 m fölöttit. Gondolom az több idő - bár nyolcas, tízes tűvel nem az...

  Nekem is mitikusnak tűnt a kendő-kötés.

  VálaszTörlés
 3. Már én is szívesen belefogtam volna,de sajnos magyar leírással sehol nem találtam még,a fordítók pedig nem pontosak sajnos.
  Nagyon szép lett a kendőd!!!

  VálaszTörlés